Iesean - picaturi de culoare cotidiana - Iasi - Romania

iesean.blogspot.com - picaturi de culoare cotidiana cu iz de inedit subliminal - restul de viata insemnata ca si cultura - proiect de reconstientizare a valorii zilei in urbanul dezumanizat - tentativa de impacare a verzei elevate cu o capra aleatoare dar sublima





Berti Barbera si Nicu Patoi

Thursday, May 25, 2006

Joi 1 iunie, la ora 20.00, vor fi in Blackout Club: Berti Barbera si Nicu Patoi Intrarea costa 10 lei. Rezervari la 0742.825.033 si 0744.90.06.04 .

Bataie cu flori la Iasi


Asociatia Studentilor Tineri pentru Viitor vor sa transforme ziua de 28 mai intr-una de sarbatoare, prin organizarea unor manifestari grupate sub genericul "Bataie cu Flori".

"Au facut o solicitare la noi sa le aprobăm organizarea acestor manifestari, deoarece vor sa mearga cu o caravana de masini impodobite cu flori de la Fundatie pana in Parcul Copou. La aceste manifestari va fi partenera si Primaria", a declarat directorul de comunicare din Primarie, Cosmin Coman.

Afara de parada propriu-zisa, vor fi organizate si o sesiune de comunicari stiintifice, precum si concerte ale fanfarei Kalasnikov a Clubului CFR si al formatiei Doina Carpatilor.

Program:
- ora 11.00, parcul Voievozilor (Fanfara Kalasnikov, Doina Moldovei)
- ora 12.30, parcul Copou (Formatia "M. Eminescu")
- ora 15.00, Anticariatul D.I. Grumazescu
- ora 18.00, Hotel Unirea, Bal "Regina Florilor"

Festivalului Filmului European la Iasi


Astazi are loc deschiderea Festivalului Filmului European la Iasi, care se desfasoara in perioada 25 - 28 mai la Cinematograful Republica, eveniment la care va fi prezent si Jonathan Scheele, seful Comisiei Europene in Romania.

Festivalul va debuta cu filmul intitulat "Sah la Rege", in regia lui Nicolaj Arcel, un film despre libertatea presei si despre jocurile de culise din politică. Practic, respectiva productie cinematografica prezinta povestea unui ziarist incepator care descopera si investigheaza o conspiratie politica cu cateva saptamani inainte de alegeri.

Festivalul, organizat de catre Delegatia Comisiei Europene in Romania si Uniunea Cineastilor din Romania, cu sprijinul ambasadelor si al centrelor culturale din tarile membre ale Uniunii Europene, din statele candidate si din cele in curs de aderare, a ajuns anul acesta la cea de-a zecea editie.

Cu aceasta ocazie, la Iasi, vor fi difuzate zece filme si lista este completata, la initiativa Regiei Autonome Difuzare - Exploatare Filme (RADEF) Iasi, in perioada 25 -31 mai, cu prezentarea, in afara selectiei oficiale, a unui numar de patru filme reprezentative pentru creatia europeana a ultimilor ani. Este vorba despre filmele "Si inima se va opri in loc", o productie franceza care a obtinut opt premii "Cezar", "Traieste", un film pentru care Radu Mihaileanu a primit anul acesta premiul "Cezar" pentru cel mai bun scenariu original, filmul spaniol "Torremolinos 73" si, nu in ultimul rand, "Oliver Twist" o coproductie Franta - Anglia.

La nivel national, programul Festivalului cuprinde un număr de 41 de filme din 23 de tari care s-au bucurat de apreciere pe plan international, majoritatea fiind premiate sau nominalizate la festivaluri cu renume.

Pe parcursul Festivalului vor fi difuzate si patru filme romanesti. Un aspect deosebit este faptul ca organizatorii festivalului au organizat o sectiune speciala filmelor care au ca tema fotbalul. Asta deoarece, anul acesta, campionatul mondial de fotbal are loc in Germania.

O premieră la editia din acest an este Premiul Publicului care va fi atribuit la finalul Festivalului, peliculei care va primi cele mai multe voturi din partea spectatorilor.

Omul cu Sobolani

Monday, May 22, 2006
Duminica 28 mai, la ora 20.00, in Best Club (ex Cannabis) , are loc primul concert de dupa sase ani de absenta a celor de la Omul cu Sobolani.

Intrarea costa 10 lei.


Accesoriile, intre lux si utilitate

Expozitie la Palatul Culturii in perioada 5 mai - 30 iunie !

Z.E.L.D. - Expozitie de arta conceptuala

Joi, 25 mai, ora 17.00, vernisajul expozitiei de arta conceptuala (performance,instalatie...) cu tema Virus. Expune grupul Z.E.L.D - Zorinel Radu, Elena Potop, Leonard Curpan, Daniel Vinca, studenti sectia pedagogie an lll, clasa: profesor Constantin Tofan Univ.George Enescu, Facultatea de Arte Plastice si Design Iasi. Prezinta Cristi Nae si Bogdan Teodorescu. Colaboratori Asociatia Culturala Vector.
Expozitia va fi deschisa in perioada 25 mai – 15 iunie 2006.

Axa pamantului trece prin soldurile tale

AXA PAMINTULUI TRECE PRIN SOLDURILE TALE – cintec de lupta urbana - un spectacol de Benoit Vitse.
Vineri, 26 mai, ora 19.00.
Simbata, 27 mai, ora 19.00
Duminica, 28 mai, ora 19.00
.
Distributie :
Actori: Lorena Condrut, Ovidiu Ivan, Dumitru Rusu, Marian Andriescu, Gabi.
Dansatori : Alexandru Gheorghita, Ovidiu Ivan, Titus Ivan, Adrian Lungu, Adrian Vasiliu.
Bilete: 8 RON, reducere studenti, elevi, someri, pensionari 50%

Telefonul - Teatrul Bon Ton

Sunday, May 21, 2006
Telefonul - Teatrul Bon Ton Teatrul Bon Ton prezinta in premiera absoluta Telefonul de Paul Miron

Regia si scenografia: Pentru Ciubotaru

Distributia: OzanaCiubotaru Costin
Cristian Costin

Locatie: Teatrul Bon Ton, B-dul Independentei nr. 26, Bl. Y3 - Y4 ( in spatele alimentarei "Pescarus" )

- detalii asupra locatiei la click pe afis ;)

Data: 25 mai 2006 Ora: 19:00 Posted by Picasa

Targul colectionarilor

Galeriile Anticariat "Dumitru I. Grumazescu" organizeaza Targul Colectionarilor pe strada Lapusneanu

Sambata - 10:00 - 17:00

Duminica 15:00 - 20:00


Sunt invitati toti colectionarii pentru expunere si achizitie !

Relatii la telefon: 21 75 23

Posted by Picasa

Iesean - picaturi de culoare cotidiana - Iasi - Romania is powered by Blogspot and Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.
Join the Google Adsense program and learn how to make money online.