Iesean - picaturi de culoare cotidiana - Iasi - Romania

iesean.blogspot.com - picaturi de culoare cotidiana cu iz de inedit subliminal - restul de viata insemnata ca si cultura - proiect de reconstientizare a valorii zilei in urbanul dezumanizat - tentativa de impacare a verzei elevate cu o capra aleatoare dar sublima





Trance Musin Instead of Drugs

Saturday, May 13, 2006

Liga Studentilor Electrotehnisti în parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi, Liga Studentilor de la Facultatea de Automatizari si Calculatoare si Liga Studentilor Electronisti din Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" Iasi deruleaza în perioada 15 Aprilie - 30 Mai 2006, proiectul Trance Music Instead Drugs (TiD)

Trance Music Instead Drugs (TiD) este un proiect care are ca scop prevenirea consumului de droguri ilicite, în special a drogurilor de “petrecere” în rândul studentilor din orasul Iasi , prin promovarea muzicii ca alternativa de petrecere a timpului liber.

Si daca v-am starnit putin curiozitatea va astept sa mergeti cu miscari rapide pe mouse si sa executatii comenzile specifice pentru a va alatura comunitatii TiD...adica i love trance and i hate drugs!!

Proiectul este structurat pe 3 arii de actiune :

• realizarea unui seminar de informare a studentilor cu privire la riscurile asociate consumului de „droguri de petrecere” în rândul tinerilor;

campanie stradala de informare a studentilor prin distribuirea de pliante, afise ;

• organizarea unei petreceri trance ca alternativa de petrecere a timpului liber.

"I think the trance music is the only music you can listen to without taking drugs. You can really feel the emotions in it. You can get on another level without the drugs." - DJ Tiesto .

Concursul de fotografie digitala DigiPhoto 2006, editia a 2-a.

Friday, May 12, 2006

Asociatia Studentilor Informaticieni Ieseni (www.asii.ro) va invita sa participati in perioada 17 aprilie - 19 mai 2006 la concursul de fotografie digitala DigiPhoto 2006, editia a 2-a. Sectiunile propuse in acest an sunt: -fotografia tematica - "Tineret - intre traditie si evolutie" -manipulare digitala de imagine La DigiPhoto pot participa atât amatori, cât si fotografi profesionisti, atât timp cât ei urmeaza cursurile unei institutii de învatamânt recunoscuta de autoritati (liceeni si studenti). Pentru a participa, tot ce trebuie sa faceti este sa vizitati situl DigiPhoto de la adresa http://www.festudis.ro/digiphoto2006 si sa uploadati fotografiile voastre, in una dintre galeriile ce corespunde unei categorii, maxim 5 fotografii pe categorie, pâna pe data de 19 mai 2006 ( ora 12:00 ). Pozele vor fi luate în considerare numai dupa ce participantul isi va completa în prealabil datele personale la adresa: http://www.festudis.ro/digiphoto2006/user/EditProfile.aspx Valoarea premiilor pana in acest moment depaseste suma de 30 milioane ROL. Finala concursului va avea loc in data de 21 mai si va cuprinde o serie de prezentari sustine de fotografi profesionisti, consacrati scenei artistice din Romania.

Periferic 7: Focussing Iasi

Monday, May 08, 2006
Editia a saptea a Bienalei Periferic analizeaza diferite aspecte ale contextului socio-politic si cultural din Iasi si din Romania. Proiectul se va finaliza cu o serie de expozitii al caror vernisaj va avea loc pe 12 mai 2006, ora 17, la Palatul Culturii din Iasi.



Detalii despre Periferic si Iasi pot fi gasite la www.periferic.org



Aceasta editie a Perifericului se concentreaza asupra:

- pozitiei orasului Iasi in contextul global in care fenomenele sociale, politice si economice influenteaza practicile, productiile si reprezentarile culturale;

- problemei generarii, colectarii, importarii si exportarii informatiei despre contextul artistic din Romania, in incercarea de a cauta si a crea referinte artistice reciproce si de a experimenta o Istorie comuna;

- explorarii conditiei copiilor, cu un accent deosebit pus pe problema abandonului acestora, privit in sens larg.

Reading Voyage- activitati interactive pentru copii


Ca in fiecare luna, British Council Iasi invita copiii la activitatile clubului Reading Voyage. La intalnirea lunii mai sunt asteptati copii intre 7 si 10 ani carora le plac roboteii. Invitata noastra, Catinca Tudose, actrita la Teatrul National “Vasile Alecsandri” din Iasi va citi 3 povesti: Robbot Robbery, Robot Racers si The Terrible Tidybot, dupa care participantii vor avea ocazia sa se transforme si ei in roboti.

Activitatea va avea loc la centrul British Council, str. Pacurari 4, aripa Copou, vineri, 19 mai de la ora 17.00.

Rezervari la tel. 316.159 sau pe email, la: bc.Iasi@britishcouncil.ro

IntreVederi – dezbateri publice la British Council

Le poţi întâlni la tot pasul pe clădiri, în pasaje pietonale, pe sau în copaci, pe trotuare, străzi sub forma unor inscriptii, desene, mesaje sau panouri publicitare, fie că te afli în zona centrala sau la periferia oraşului. Multe dintre ele nu au alt scop decât propria placere a autorului şi a celor din anturajul său, altele reprezinta imaginea unor firme.

Sunt „englezismele” Iasiului, pe care fotograful Eugen Harasim le-a surprins in lucrarile sale. Despre acest fenomen si influenta lui asupra esteticii spatiilor publice dar si asupra ochiului trecatorului vor discuta autorul si participantii sesiunii de IntreVederi de miercuri, 17 mai de la ora 17.00. Mediator, Mihai Chirila, redactor sef la editura Polirom.

Intalnirea va avea loc la Centrul British Council Iasi, str. Pacurari 4, aripa Copou.

Te asteptam sa iti exprimi parerea!

Seara filmului european Marti 9 mai la Centrul Cultural Francez



Marti 9 mai, de la orele 18, in contextul celebrarii Zilei Europei, Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi a organizat pentru publicul iesean cea de-a treia editie a Serii Filmului European. La acest din urma eveniment participa ca parteneri - Centrul Cultural Francez, Lectoratul italian al Universitatii „Al.I.Cuza” Iasi si Goethe-Zentrum Iasi, filmele prezentate fiind productii europene de exceptie: Das Leben ist eine Baustelle (comedie, Germania, 1997), La finestra di fronte (dramã, Italia, 2003) si Mariage mixte (dramã, Franta, 2004). Filmele vor rula cu subtitrare in limba engleza sau franceza, iar in pauzele dintre acestea, se vor putea servi bauturi calde oferite din partea casei. Intrarea publicului va fi libera.

Obiecte cu deficiente la Iasi


Luni, 8 mai, ora 17, sunteti invitati la Galeria apARTe (Universitatea de Arte „G. Enescu” Iasi), la vernisajul expozitiei de fotografie "Obiecte cu deficiente" ("Disabled Objects").

Proiectul "Obiecte cu deficiente" ("Disabled Objects") propus de studentii anului II, sectia Design (Universitatea de Arte „G. Enescu” Iasi), vizeaza doua aspecte ce privesc obiectul in contextul romanesc actual, unde, in cazul de fata, isi pierde atat functionalitatea cat si forma sa estetica, prin reclamarea inutilitatii.


Una din etapele proiectului a fost realizata printr-o documentare fotografica a (non)functionalitatii obiectului din spatiul public, iar cea de-a doua etapa se axeaza pe reinventarea „functionalitatii” unor obiecte de consum scoase din uz si reciclarea conceptuala a acestora.


Artisti: Manuela Gemanare, Adrian Bahu, Roxana Jipa, Catalin Ursu, Ionut Panaitiu, Lacramioara Ionescu, Andreea Balan, Loredana Fosalau, Bogdan Ilascu, Georgiana Cocea Coordonator: Dragos Alexandrescu

Iesean - picaturi de culoare cotidiana - Iasi - Romania is powered by Blogspot and Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.
Join the Google Adsense program and learn how to make money online.